hurpesnurp.net

Bloggeplattformer

De fleste bloggere bruker en bloggeplattform, som er et slags hotell for blogger. Bloggeplattformene tilbyr enkle løsninger, som maler man kan bruke når man lager bloggen. Det betyr at man kommer raskt i gang med selve bloggen, for man trenger ikke å tenke på oppbyggingen av siden. En annen fordel med å bruke en bloggeplattform, er at det er enklere å få nye lesere, ettersom de fleste gjerne sjekker ut flere blogger når de besøker bloggeplattformer.

Blant de mest brukte bloggeplattformene i dag finner vi WordPress, Ghost, og Google+, men det finnes også mange andre sider man kan bruke. Hvilken bloggeplattform man velger, er ofte basert på personlig smak, og de fleste bloggeplattformene er gratis å bruke, slik at alle kan lage en blogg. Les mer om hva bloggen kan og bør – og ikke bør – inneholde i vårt innlegg «Hvordan drive en blogg?» for en pekepinn til hvilken plattform man kan velge.

Hvis man har det travelt, eller foretrekker å blogge fra mobilen, kan man også bruke mikrobloggtjenester som twitter og tumblr. Der kan man sende raske og korte meldinger, men disse tjenestene er begrenset til et visst antall tegn, slik at man må fatte seg i korthet. Dersom man ønsker å skrive lange innlegg, er det derfor best å velge en vanlig bloggeplattform. Man kan likevel oppdatere bloggen fra mobilen, eller man kan ha både en vanlig blogg og en mikroblogg.