hurpesnurp.net

Herremoten inntar motebloggene

Motebloggen er en vidtfavnende sjanger, og etter hvert har vi fått en hel rekke kvalitetsblogger på feltet som er norske. Mangfoldet av norske motebloggere kommer blant annet til syne i den årlige bloggkåringen Vixen Blog Awards, hvor det deles ut priser blant annet i kategoriene «årets gatemoteblogg», «beste dagens outfit», «årets livsstilsblogg» og «beste inspirasjonsblogg».

Selv om damene fortsatt er best representert blant motebloggerne, og selv om det fortsatt er størst fokus på kvinnemote, kommer herremoten mer og mer på banen. Dette skjer parallelt med at mennene for alvor stormer inn på fashionarenaen, og omsetningen av klær til menn øker betraktelig. Det er etablert flere rene herremerker, og de klesprodusentene som ikke har hatt herrekolleksjoner før, har kastet seg rundt og lansert nettopp dette.

Om du entrer bloggosfæren, vil du raskt oppdage en hel verden av muligheter til å kle deg som en moteriktig mann. Uansett om favoritten er dongeri eller chinos og blazer, finner du garantert inspirasjon til å tilføre antrekket det lille ekstra. Og har du forresten tenkt over at chinosene like gjerne kan matches med en dongerijakke eller en løs linskjorte?

Det skal ofte ikke mer til enn å oppdage gleden og ideene som kan være knyttet til klær, før du begynner å bli i stand til selv å eksperimentere med moten. Og det er masse rom for eksperimentering, både for den som sverger til street wear, og for den som foretrekker high fashion. Uansett om du allerede er en svoren moteentusiast, eller om du hører til dem bare har lyst å føle seg litt mer selvsikker og nysgjerrig neste gang du står i klesbutikken, er norske moteblogger et flott utgangspunkt for å kikke, lære, oppdage og la seg inspirere. Og før du vet ordet av det, har du kan hende selv blitt en moteblogger.