hurpesnurp.net

Rosabloggere

Rosabloggere er en betegnelse på unge jenter som skriver blogger om mote og skjønnhet. Unge jenter er ofte interessert i disse temaene, og unge jenter er også blant de mest aktive lesere av blogger. Mote og skjønnhet er temaer som alltid er aktuelle, ettersom motebildet og skjønnhetsidealene stadig endrer seg.

Rosabloggerne har fått både skryt og kritikk. Noen av dem velger å blogge bare om saklige ting, mens andre også blogger om personlige erfaringer eller aktuelle problemstillinger i livet. Kritikken har gått på at rosabloggerne er med på å skape et urealistisk motepress og skjønnhetspress, samt at de mottar penger eller gaver for å blogge om skjønnhetsprodukter og klær. Dette er reklame, og er bare greit dersom det tydelig fremkommer at disse innleggene er reklame.

Flere rosabloggere har fått skryt for å ha tatt opp problemer som mobbing og spiseforstyrrelser. Mange av bloggerne har også opplevd å bli mobbet og hetset på egen blogg, og dette er noe man må tenke gjennom før man starter en blogg. Ikke alle kommentarer man får er like vennlige, derfor må man ha en sterk selvfølelse for å tåle eventuelle stygge kommentarer som kommer. Man bør heller ikke se på bloggen bare som en inntektsmulighet.